Povestea noastră

În Liban când spui România spui Asociaţia România Levant, asociaţia comunităţii românesti din acest colţ de lume și spui ORIENT ROMÂNESC , revista care promovează limba, cultura și tradiţiile românești ȋn acest spaţiu geografic.

Aici, românii și copiii lor se ȋntâlnesc săptămânal pentru a fi mai aproape de tot ce este românesc.  Copiii au cursuri de limbă, cultură și civilizaţie românească. Trăim ȋntr-o societate și o cultură diferită de cea românească. Copiii noștri beneficiază de o educaţie biculturală. Sunt două lucruri pe care ȋncercăm să le dăruim copiilor noștri: rădăcini și aripi.

Nu putem concepe dezvoltarea și educarea lor ȋn absenţa limbii române,a culturii românești. Copii noștri sunt minunaţi, au dovedit-o de nenumărate ori. Participă la cursurile noastre, sunt motivaţi, creativi, ascultători, ȋnvaţă repede, cu plăcere.  Pe ei ȋi considerăm darul cel mai de preţ pe care ni l-a dat viaţa, sunt bucuria noastră.

Ei sunt capabili să oprească timpul în loc. Langă ei înțelegem că timpul e o construcție inventată de oamenii mari și că de fapt viața e un spațiu larg format dintr-un infinit de detalii, care așteaptă să fie descoperite rând pe rând. Alaturi de ei am ȋnvăţat ce ȋnseamnă iubirea necondiţionată, adevarată,sinceră.  De la ei ȋnvăţăm să fim mai puternici și mai ȋncrezători, să trăim cu bucurie prezentul, să uitam greutăţile din trecut și să privim cu speranţă ȋn viitor. Alături de ei, soarele strălucește mai puternic și cerul este mai albastru.  Pentru toate bucurii mărunte și mari, pentru că ne înseninați zilele și pentru că ne dați culoare vieții, vă iubim dragi copii.

De sărbătoarea copiilor și a copilăriei, acestă lume a miracolelor și a magiei, copiii asociaţiei noastre din Liban, vă urează din inimă copilărie fericită, o viaţă plină de bucurie, iubire şi speranţă, să aveţi mereu porţile sufletului deschise spre Frumos, Dragoste și Adevăr.

LA MULŢI ANI TUTUROR COPIILOR!

Anca Cheaito

Povesti si materiale inedite ale copiilor puteti lectura pe linkul:

DRP -VREMEA POVESTILOR 2020 (4) (1)