Asociatia Iordaniano Romana pentru Cultura s-a infiintat in august 2015, alaturandu-se altor asociatii deja existente. Asociatia este persoana juridca Iordaniana si apartine Ministerului Culturii din Iordania. Avem ca scop promovarea culturii si traditiilor, atat Romanesti ,cat si Iordaniene, prin organizarea de evenimente pe cont propriu sau in colaborare cu ale asociatii si cu Ambasada Romaniei la Amman.

Pina in prezent asociatia nu a beneficiat de nici un ajutor din partea statului Roman sau Iordanian si a contat pe spijinul financiar al membrilor asociatiei. Pe langa ajutorul oferit de mebrii asociatiei, ne bucuram si de un real sprijin moral al comunitatii Romanesti din Iordania.

Comunitatea romaneasca, in sine, a inceput sa se formeze in anii ’70 in Iordania, odata cu absolvirea a sute de mii de medici si ingineri iordanieni, din care o parte considerabila au ales sa aduca in tara lor sotiile romance.

Comunitatea romaneasca in Iordania s-a bucurat mereu de un respect deosebit, datorita numeroaselor doamne romance care au ocupat posturi importante in sistemul medical si cosmetic.

In prezent comunitatea Romaneasca in Iordania a ajuns la  a-4-a generatie , existand romance care au stranepoti.

Comunitatea a pastrat legatura puternica cu Romania si datorita climatului pasnic din Iordania, multe romance au avut posibilitatea chiar sa invite rudele si cunoscutii in vizita.

In ultimii ani aceasta legatura s-a imbunatati considerabil cu sprijinul Ambasadei Romaniei  laAmmansi de curand prin infiintarea Ministerului Romanilor de pretutindeni. Un aport important in imbunatatirea cailor de comunicare l-a avut de asemeni si dezvoltarea mediului social virtual prin retelele de socializare.

Asociatia are propriile proiecte pentru anul 2018, cit si colaborari cu asociatii ale altor minoritati.

Presedinte

Geanina Abul-Haija