ziua ieiDe-a lungul a 5 zile s-a sǎrbatorit România Centenarǎ ȋn Maroc.Un proiect de mare anvergurǎ, ȋn care IA a fost descoperitǎ cu interes și ȋn acest colț de lume la inițiativa AMRP. Ȋmpreunǎ cu Ambasada României la Rabat am adus portul tradițional ȋn atenția numeroaselor prezențe strǎine ce au participat la ȋntâlnirile organizate pe toatǎ aceastǎ duratǎ. Autenticitatea pieselor din secolul XIX și ȋnceput de secol XX a fost apreciatǎ de corpuri diplomatice,ziariști, membri ai Parlamentului marocan, artiști, profesori universitari,oameni de afaceri, dar și de cǎtre cei mai mici, elevii școlilor franceze.  Ȋmpreunǎ cu E.S.Dna.Ambasador Daniela Brînduşa BĂZĂVAN am reușit sǎ deschidem o nouǎ perspectivǎ asupra României de odinioarǎ,prin prisma talentului și a imaginației cu care sunt realizate costumul și IA – elemente unice ȋn lume ce au putut fi admirate ȋn cadrul expoziției.
De astǎzi tot mai mulți vor ști cǎ IA este RomânIa, majoritatea exprimându-și dorința de a cǎlǎtori ȋn țara noastrǎ și de a se ȋntoarce mǎcar cu o IE.
Partenerii marocani nu au lipsit nici de aceastǎ datǎ,fiind la ȋnalțimea evenimentului gǎzduit la Hotel The View Rabat. Mulțumiri și dlui. consul onorific Rachid Dine. Esența AMRP se regǎsește ȋn astfel de parteneri marocani.
Membrii AMRP precum și ȋntregul colectiv al Ambasadei au dat ȋncǎ o datǎ dovadǎ de sprijin,fiind toți ȋn asentimentului sloganului centenar – Sǎrbǎtorim ȋmpreunǎ.
Toate acestea le sunt datorate și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni care a rǎspuns afirmativ ideilor propuse de AMRP și a fǎcut posibil acest proiect atât de amplu și frumos.
Curatorul expozitiei, Ana Maria Lazǎr a reușit prin profesionalismul și pasiunea pentru obiectele de artǎ expuse sǎ trezeascǎ emoție ȋn rândul tuturor celor ce au avut ocazia sǎ vadǎ piesele aduse special din diferite zone ale țǎrii. Tuturor mulțumiri!

România Centenarǎ ȋn Regatul Maroc (ie și concert) -proiect susținut de Ministerul Românilor de Pretutindeni   

#100romania #romaniacentenara #MPRP #AMRP #lablouseroumaine #maroc#romania Asociația Marocano Românǎ de Parteneriat Anamaria Lazăr Flori Spiridon Daniela Bazavan Veronica Dine Catalina Bogoi Carmen Kossir Florentina Diaconu Elena Petre Daniela Ferdoussi Mariana-mana Milu-belghiti  Mihaela Teodora Mellal Denisa Arsene Elena Ardelean Camelia Paun-Bouissehak Marie Sbaa Andreia Haikel Dalma Cristina Kalinovszky Khamliche Simona Horeczky Oana Nistor Olga Poparcea Daniela Radu Daniela Oprisan Iulia Gorneanu

Cǎtǎlina Bogoi, Maroc