De cativa ani, zona Brasovului se dezvolta frumos, atragand turisti de pretutindeni.Pe langa muntii inca salbatici, cu peisaje uimitoare si aer ozonat, recent restauratele cetati sasesti si evenimentele culturale sunt motive in plus sa petreci cateva saptamani de vara in aceasta zona.

Enumar aici cateva festivaluri si evenimente, care mi-au atras atentia si unde voi participa. Te invit sa descoperi o fata inedita a Brasovului, cultural, de bun-simt si cu tineri frumosi. Si daca nu poti fi in zona anul acesta, rezerva-ti timp pentru anul viitor!

 

Festivalul de Carte și Muzică Libris-4 zile de vară, în compania artei

Brasov, Piata Sfatului 25  – 28 iulie 2019

Sezonul cultural estival al anului 2019 se deschide în data de 25 iulie, cu cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Carte și Muzică Libris de la Brașov, organizat de Asociația Libris Cultural. Patru zile de vară pline cu recitaluri și spectacole, la care se vor alătura lansările de carte ale invitaților noștri de seamă. Mii de titluri pentru toate gusturile, sute de CD-uri și zeci de noutăți editoriale vă vor plimba prin decorul pitoresc al culturii.

https://www.facebook.com/events/2179458322369059/

 

 

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov

Rasnov, 19-28 Iulie 2019

10 zile în Cetatea Râşnovului la final de iulie.
Fără covor roşu, fără fiţe, fără isterie, fără breaking news.
Ca să înţelegi ce ţi se întâmplă!

Filme. Concerte. Prelegeri. Scoli de Vara. Competitie de Film Documentar. Dezbateri. Expoziţii.

Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clãdiri venerabile, cântãri exuberante în aerul nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cãrţi.

Festivalul de Film şi Istorii de la Râşnov (FFIR) a apãrut în anul 2009 din dorinţa valorificãrii unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al cãror impact temporal depãşeste efemeritatea clipei.

S-a nãscut astfel un eveniment unic pe piaţa culturalã româneascã, capabil sa stârneascã gânduri şi pasiuni, sã informeze şi sã emoţioneze, sã ridice întrebãri şi sã dezbatã rãspunsuri.

O întâmplare proaspãtã şi relaxatã, care înţelege sã mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

http://www.ffir.ro/ro/editia-2019/program/

 

 

Festivalul „Sighisoara Medievala” 2019
26-28 Iulie 2019

MISTERUL MEDIEVAL” este tema celei de-a XXVI-a ediții a Festivalului Sighişoara Medievală

🔹Având tema ”MISTERUL MEDIEVAL”, cea de-a XXVI-a ediție își propune să aducă Festivalul Sighişoara Medievală la valoarea pe care o merită, și anume a celui mai vechi festival medieval din România care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei.
Importanţa acestei manifestări constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genurilor specifice Epocii Medievale. Astfel, pe parcursul celor trei zile, participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.
Noutatea din acest an este transpunerea scenică a unui mister medieval din patrimoniul universal în cadrul unui spectacol itinerant derulat în mai multe episoade.
Sperăm ca, în perioada 26-28 iulie 2019, participanții la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală să regăsească bucuria serbărilor medievale din tablourile lui Bruegel dar și din primele ediții sau a celei anterioare.

https://www.facebook.com/events/320509851989714/

 

ProEtnica 2019 – Festival Intercultural Sighişoara

Sighisoara 21-25 August 2019

 

Musica Barcensis- muzica culta in Biserici fortificate din jurul Brasovului

6 Iul-1 Sept 2019

Muzica ne deschide porți spre o altă lume, ne ajută să ne cunoaștem mai bine și să ne formăm propria identitate în drumul spre echilibru și armonie cu noi și cu tot ceea ce ne înconjoară. Fundația Forum ARTE creează evenimente menite să unească spiritele în jurul tradițiilor muzicale existente și să le inspire pe cele ce vor urma.

https://www.forumarte.ro/musica-barcensis/

 

Caravana Metropolis

Brasov, Piata Sfatului 30 Iul-4 Aug 2019

Ce poate fi mai incantator decat sa savurezi  cele mai bune filme europene noi in cadrul incantator al Pietii Sfatului?.  În fiecare zi, de marți până duminică, va rula câte un lungmetraj european, începând cu ora 21:30. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.
Programul complet al Caravanei și informații despre filme, în curând pe www.cinemainaerliber.ro

Caravana Metropolis este cel mai mare cinematograf itinerant din România, membru al rețelei Europa Cinemas, cu un public de peste 400.000 de persoane la cele 7 ediții de până acum. Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

În deschiderea evenimentului, pe 30 iulie, de la 20:30, va avea loc un spectacol de percuție oferit de BĂLAȘA PercuSsion

 

 

Transylvania Byzantine Music Festival Brașov, ediția I

11 – 15 septembrie 2019, în BRAȘOV

sub Înaltul patronaj al Mitropoliei Ardealului.

Invitați:
VANGELIS GKIKAS (Grecia)
Gherondissa MARIAM SKORDA (Grecia)
RIBALE WEHBE (Liban)
corul psaltic SFÂNTUL IOAN DAMASCHIN (Serbia)
corul psaltic al MĂNĂSTIRII SIMONO PETRA (Sfântul Munte Athos)
corul academic BYZANTION (România)
grupul psaltic NECTARIE PROTOPSALTUL (România)
corul psaltic TRONOS (România)
grupul psaltic CHIVOTUL (România)
grupul psaltic KYRIOS (România)
corul psaltic FILOMELOS (România)
corul MÂNĂSTIRII SINAIA (România)

 www.tbmf.ro.

Participarea în cadrul festivalului, indiferent de momentul ales, este LIBERĂ!

 

 

Spectacol de jazz și dans contemporan în biserica fortificată Biertan

9 august 2019 la 18:30 – 21:30, Biertan

Este o seară de vară cu muzică și dans la Biertan. Cu mâncare bună și cu lume interesată de Transilvania, de artă, de cultură locală, ca și tine.

Programul evenimentului:

18.30 Vizită ghidată
19.00 PREMIERĂ: IMPRO LIVE – Spectacol de jazz și dans contemporan
20.00 Șezătoare postmodernă cu gastronomie locală în grădina bisericii fortificate.

Concert invitat, proiect ”Transylvania Live”, co-finanțat de AFCN

https://www.facebook.com/events/2350445608503625/

 

 

Festivalul Luminii- Brasov 2019

Sâmbătă, 7 septembrie 2019 la 17:00 – 23:00

„Adevărata fericire nu e rezultatul bogăției, a succesului în carieră și nici măcar al satisfacerii tuturor plăcerilor.

Fericirea e atunci când ești mulțumit de ceea ce ai și te bucuri din plin de asta. Dar mai presus de atât, adevărata cale spre fericire este acea de a-i face pe ceilalți fericiți. ”

– mesajul lui Robert Baden Powell – fondatorul mișcării cercetășești

Asumându-și acest îndemn, Cercetașii României au creat Festivalul Luminii, un eveniment care sa te scoată din cotidian și să te aducă mai aproape de bucuriile simple ale vieții.

Deci? Primiți cu bucurii mărunte?

 

Iti place zona Brasovului si doresti sa investesti aici?  te astept cu drag sa discutam. Ofer servicii de consiliere imobiliara (terenuri, case moderne, case sasesti, apartamente), asistenta/reprezentare pentru tranzactii imobiliare, management imobiliar, management lucrari de amenajare, mobilier sasesc, vechi.

Iti garantez rezultate foarte bune, cu un portofoliu de clienti.

Infrastructura inca deficitara permite achizitia imobiliara la preturi accesibile, acum este momentul sa investesti!

Diana Calin

calin2diana@gmail.com

0040 735 962 849