NATALIA DOLGANIUC

Diaspora română din Tunisia are privilegiul şi onoarea de a-l avea ca Ambasador pe Domnul Dan Stoenescu, care odată cu venirea sa, a deschis larg uşile ambasadei atît copiilor şi părinților comunității române cît şi cetățenilor tunisieni. Inițiind proiectul « Şcoala de duminică », a dat copiilor oportunitatea de a-şi îmbunătăți cunoştințele de limba română, de a participa la activități educativ – creative şi de a-şi face prieteni noi.

Orele de limba română au loc în fiecare duminică, începînd cu 15 octombrie 2017, la sediul secției consulare, iar plăcerea şi bucuria  de a fi profesoara acestor copii minunați mi-a revenit mie, româncă  din Basarabia, Natalia Dolganiuc, absolventă a facultății de litere Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi mamă a doi copii frumoşi care aşteaptă cu nerăbdare ziua de duminică pentru a se întîlni cu prietenii lor dragi „de la ambasadă”.

Deşi şcoala e deschisă destul de recent, în afara orelor de limba română am reuşit să organizăm şi o excursie la grădina zoologică, am sărbătorit şi Halloween-ul unde mic şi mare s-au distrat, profitînd de o ambianță şi un decor minunat.

Şi acesta este doar începutul … cu bunăvoință şi dragoste de românesc, cu oameni ca domnul Ambasador Dan Stoenescu şi echipa sa, am încrederea că vom menține şi vom amplifica acest frumos proiect, de care să se poată bucura românii, departe de casă trupeşte, dar atît de  aproape sufleteşte.